top of page

Groeipijn, spirituele betekenis van groeipijn

Bijgewerkt op: 16 jun. 2023

“Pap, ik kan niet slapen.” “Hoezo niet?” “Mijn benen doen zo’n zeer! Waarom heb ik dit?!” “Dat heet groeipijn lieverd, dat is even vervelend, maar dat gaat gelukkig vanzelf weer over.” Ik leerde mijn benen te masseren (met de kennis van nu, raad ik 100% Reiki aan), te wachten, in beweging te komen als dit nodig is, er vooral niet tegen te vechten en te vertrouwen op dat de pijn vanzelf weer over gaat..


Wanneer ik de symptomen van groeipijn ‘bij kinderen’ opzoek, stuit ik op de volgende omschrijving: ‘Groeipijn bestaat uit scherpe pijnscheuten diep in het been. Het kan gepaard gaan met hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid of huilbuien. De aanvallen van pijn duren even maar trekken vanzelf weer weg.’ Herkenbaar? Raakt het iets? Bij mij wel in ieder geval. Ik heb ontdekt dat groeipijn niet alleen bestaat bij kinderen, maar dat we er ons hele leven mee te maken hebben. Misschien niet altijd fysiek, maar wel op emotioneel, energetisch, mentaal en spiritueel niveau.

Je komt momenten tegen in je leven, waarop je merkt dat je vermoeid raakt, veel huilbuien hebt, buikpijn of hoofdpijn ervaart en niet per se direct een duidelijke oorzaak kunt vinden. Je valt uit tegen een geliefde, hebt weinig zin in sociale activiteiten en merkt dat je eigenlijk niet meer zo gemotiveerd bent op je werk of voor je studie. Misschien nog wel heftiger: je ervaart paniekaanvallen, piekert door en door en belandt in een burn-out of je lichaam begeeft het door met zoveel fysieke ongemakken te komen dat je niet anders kunt dan stil gaan staan. I’ve been there. Die pijn is niet fijn. Maar wat ik heb geleerd is dat wanneer je pijn ervaart, stil mag gaan staan, mag vertrouwen en ernaar mag luisteren; de pijn probeert je wat te vertellen. Je pijn is een goudmijn. Een goudmijn naar persoonlijke ontwikkeling en groei. Zie het als een kompas dat je van koers verandert. Je hebt het nodig, om verder te komen. Groeipijn.


Eerst voelen, dan groeien. Begrijp je?


Liefs,


Milou


Blog omvat: Groeipijn, Spirituele betekenis van groeipijn.


Groeipijn, spirituele betekenis van groeipijn
Groeipijn, spirituele betekenis van groeipijn


Comentarios


bottom of page