top of page
Verbinden met de natuur, Reiki 1 Cursus, Reiki I, Zelfhelend vermogen, Reiki leren, Universele levensenergie

Cursus Reiki 1

Reiki: een lichaamsgerichte tool voor het leven

Ontvang de inwijding in de eerste graad van Reiki (Reiki 1) zodat jouw kanalen worden geactiveerd. Ontdek wat Reiki, de universele levensenergie, voor jou persoonlijk en vooral fysiek kan doen en leer de helende kracht van jouw eigen handen kennen!

Reiki 1 Cursus, een diep transformatieproces

Introductie Reiki 1 Cursus

Op deze mooie dag voor jezelf, word je door mij uitgenodigd om naar binnen te keren en te landen in jezelf. Je leert meer lichaamsgericht te kijken en je wordt heel bewust van waar je staat in jouw groeiproces.

 

Reiki activeert iets in jou, wat bij veel oefening, een diep transformatieproces en meer (lichaams)bewustzijn op gang kan brengen. Je ontvangt van mij subtiele spiegels, inzichten en praktische tips die jou verder zullen gaan helpen op jouw pad!

 

Van leven vanuit het hoofd, naar leven vanuit jouw lichaam.

 

Reiki is een, van oorsprong, Japanse helingmethode. Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van jouw lichaam (jouw zenuwstelsel, energiebanen en immuunsysteem), waardoor klachten kunnen worden behandeld op alle holistische niveaus: mentaal, fysiek, energetisch, emotioneel en spiritueel.

 

Tijdens een Reikibehandeling geef je de levensenergie door via jouw handen. Je laat de energie door jouw handen heen stromen. Je vangt deze energie op via jouw kruin en geeft deze energie vervolgens aan jezelf maar kunt het ook doorgeven aan de ander. Hierbij geef je dus niet jouw eigen levensenergie door, maar de universele levensenergie, afkomstig van een oneindige universele bron.

 

Reiki werkt als een spotlight: het brengt onbewuste zaken en factoren aan het licht, waardoor jouw bewustzijn verruimt en datgeen wat omhoogkomt kunt gaan doorvoelen en loslaten.

Wat kun je verwachten?

Het systeem waar vanuit ik ben opgeleid: Het Usui Reiki Systeem, kent drie graden. Bij elke Reiki graad ontvang je een inwijding die jouw energiecentra en -kanalen (meridianen) openen. Daarnaast zuiver ik op het moment van de inwijding ook alle vijf de holistische lichamen zodat jij de mooie Reiki energie kunt ontvangen en doorgeven.

 

Bij Reiki 1 leer je wat Reiki is, leer je de helende kracht van jouw eigen handen kennen en leer je wat Reiki kan betekenen op persoonlijk en fysiek vlak.  

De Reiki cursus duurt in totaal anderhalve dag. Waarvan één volle dag waarin bovenstaande wordt geleerd en de andere halve dag (max 3 uur) een terugkommoment is, wat plaatsvindt +/- 3 weken na de eerste dag. Hier zullen we onder andere de thuisopdracht bespreken en evalueren, krijg je nog wat oefeningen, tips en tools mee en ontvang je jouw certificaat!

Je kunt de Reiki 1 cursus op twee manieren volgen: 

1. Individueel: Je volgt de cursus in je eentje bij mij.

2. In groepsverband: Je volgt de cursus in een groepje van max. 4 personen. 

Wanneer je je aanmeldt, kun je jouw voorkeur opgeven. De data van de groepscursussen worden gepland naar voorkeur van de personen die zich hebben aangemeld. Het streven is in ieder geval één groepscursus per maand te plannen.

Liefde voor Reiki, Universele Levensenergie, Milou Glasbergen Reiki Master, Reiki Cursus
Reiki 1, zelfhelend vermogen stimuleren

Inhoud

De Reiki 1 cursus duurt +/- anderhalve dag. De eerste dag is van 10:00 tot 15:30 uur. Wanneer je kiest voor een individuele cursus, kan dit iets korter zijn, maar hebben we wel alle tijd. We zullen beginnen met een introductie in de Reiki, je komt meer te weten over de geschiedenis en het gedachtegoed. Hierna ontvang je de inwijding. Er zal een lekkere lunch zijn en na de lunch leer je hoe jezelf en ook anderen te behandelen met Reiki. Gedurende het programma zullen er ook meditaties en/of visualisaties worden ingezet of energetische oefeningen. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan jouw thema's en persoonlijke ontwikkeling

Ongeveer 3 weken later zullen we elkaar opnieuw ontmoeten voor wat verdieping en evaluatie. In 2 uur tijd kun je jouw bevindingen delen en vragen stellen en wanneer er wat tijd over is, nog een fijne Reiki behandeling krijgen van jouw mede-cursist of van mij! Aan het einde van dit terugkommoment ontvang je jouw certificaat. 

 

Investering

Cursussen als deze zie ik als een investering in jezelf!

De investering voor deze cursus bedraagt € 250,- (incl BTW). Kies je ervoor de cursus individueel te volgen, bedraagt het € 300,- (incl. BTW)

Inbegrepen: Heel veel liefde, waardevolle lessen en tips, onbeperkt thee, gezonde lunch, snacks, materialen voor beide dagen, een handboek en de Reiki 1 certificaat.

Locatie

De Reiki Cursus van Praktijk Voelgroei vindt plaats bij mij in de Praktijk of in het Body & Mind Centrum aan de Lammenschansweg 15C, 2313 DH in Leiden.

Data

Wanneer je voor een individuele cursus gaat, stemmen wij de datum met elkaar af. 

De eerstvolgende Reiki 1 Cursus staat gepland op:

- Vrijdag 23  februari 2024 (afgerond)

- Vrijdag 3 mei 2024 (afgerond)

- Maandag 10 juni 2024

Is jouw interesse gewekt? Aarzel dan niet langer en neem contact met me op! Je kunt aangeven of je de cursus individueel wilt doen of in een groepje en ik kom zo snel mogelijk terug bij je met meer informatie over een datum!

Lichaamsgerichte Therapie, Holistische Therapie, Reiki, Healing
bottom of page