top of page
Reiki Sessie, Reiki Healing

Holisme en Reiki


De basis van de Holistische Therapie en (energetische) lichaamsgerichte behandeling.

Holisme

Werken vanuit een holistisch oogpunt, dat is waar ik voor sta. Ik behandel een klacht vanuit de werkelijke oorzaak in plaats van de symptomen. De term ‘holisme’ stamt uit het Grieks (holos) en betekent ‘geheel’. Holisme als levensovertuiging gaat uit van het feit dat alles in het leven met elkaar verbonden is. Ook jouw lichaam, geest, ziel, energie en emoties. Deze werken met elkaar samen. Wanneer één van de holistische niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch, spiritueel) uit balans is, zal dit effect hebben op de andere niveaus. Hoe iets of iemand is, zich gedraagt, zich voelt, zich uit, zich beweegt, is gevormd door alles wat er in het heden en verleden is gebeurd en invloed heeft of heeft gehad op dit geheel.

Belangrijk bij holisme is bewustzijn. Het goed voeden van jouw holistische niveaus is een must voor een gezond lichaam. Op fysiek niveau betekent dit natuurlijk gezond eten, bewegen en voldoende slaap. Voor jouw mentale niveau is het belangrijk om die informatie tot je te nemen die je prikkelt, inspireert, blij maakt en waar je energie van krijgt. Op emotioneel niveau gaat het om die ‘voeding’ die je veilig en geliefd laat voelen bij jezelf, zoals een knuffel van een dierbare of een lekker warm bad. Bij energetische ‘voeding’ kun je denken aan een goede gronding, Reiki en gelijkgestemde mensen; dingen die je energiehuishouding op peil houden. Op spiritueel niveau betekent dat je bezighouden met persoonlijke ontwikkeling, holistisch zelfonderzoek doen of werk uitvoeren of een cursus of opleiding volgen die allemaal overeenstemmen met jouw zielsmissie.

Denk bij fysieke blokkades aan schouderpijn of steeds terugkerende migraine. Op een dieper niveau worden deze vaak veroorzaakt door onverwerkte emoties. Dus welke gevoelens blokkeren je op emotioneel niveau? Denk hierbij aan onverwerkte boosheid, schaamte, schuld, verdriet. Op mentaal niveau kunnen je denkpatronen en overtuigingen je belemmeren. Energetisch kunnen er blokkades ontstaan als je alleen maar geeft, maar niet ontvangt. Hierdoor raak je namelijk leeg en kun je in het ergste geval niks meer. Niet weten wat jou nu echt blij maakt, kan een blokkade vormen op spiritueel niveau. Hierdoor mis je bijvoorbeeld richting waardoor de kans groot is dat je niet doet waar je gelukkig van wordt. Dat blokkeert. Deze blokkades kun je transformeren door middel van holistisch zelfonderzoek, zelfstandig of samen met mij! Het is maar net waar jij als persoon denkt het meeste uit te kunnen halen. :)

Reiki

Juist vandaag
Maak ik mij geen zorgen
Maak ik mij niet boos
Wil ik mijn leven eerlijk verdienen
Ben ik dankbaar voor alles wat ik heb
Ben ik vriendelijk voor alles wat leeft

Reiki staat voor het ontvangen, gebruiken en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Je hoeft er niet in te geloven. Reiki brengt jou exact dat wat jij nodig hebt en aankunt op dat moment. 

Reiki is een holistische geneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt:
- fysiek (lichaam)
- emotioneel (emoties)
- mentaal (gedachten en overtuigingen)
- energetisch (energie huishouding)
- spiritueel niveau (jouw ziel, jouw kern)

De grondlegger van het hedendaagse Reiki is de Japanse genezer Mikao Usui. Hij herontdekte de helende werking van Reiki, door gebruik te maken van universele levensenergie via handopleggingen.

Een aantal van de voordelen van Reiki:

- Reiki laat jouw zenuwstelsel ontspannen;

- Reiki versterkt je intuïtie;

- Reiki helpt je bij het wegnemen van energetische blokkades;

- Reiki laat op een zachte wijze onderdrukte emoties vrij;

- Reiki helpt bij ontspannen en het verminderen van stress;

- Reiki versterkt de connectie met jezelf;

- Reiki geeft meer energie en focus;

- Reiki helpt je bij persoonlijke ontwikkeling. 

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki-behandeling word je als cliënt, aangekleed en wel, op een behandeltafel of stoel behandeld. Ik zal je bedekken met een dekentje. Makkelijke en niet knellende kleding is gewenst ter ontspanning.
Door middel van verschillende handposities geef ik de universele levensenergie (die ik opvang met mijn kruin vanuit de omgeving en door mijn kanalen laat stromen) door. Vind je het minder fijn om ‘direct’ aangeraakt te worden, zal ik mijn handen boven jouw lichaam houden.

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder fysieke aanwezigheid. Je zorgt dan zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ik stuur met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar jou toe vanuit mijn eigen ruimte.

Interesse in een Reikiontspanningssessie of afstandsbehandeling of wil je een opschoningsboost van jouw energiekanalen door middel van vijf snel opvolgende Reiki sessies? Plan direct een afspraak. 

Wit zand en steen
bottom of page